Gemi Makineleri Simülatörü Açılışı

TAMAMI ÖZEL SEKTÖR DESTEĞİ İLE

OKULUMUZA SON SİSTEM GEMİ MAKİNELERİ SİMÜLATÖRÜ KAZANDIRDIK

Okulumuz tarafından Gemi Makineleri Simülatör Sistemi için Ar-Ge teşvikleri kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na yapılan proje başburusu sonucunda yüklenici firma ELTEMTEK tarafında Çayeli Denizcilik Lisesine maliyeti 450.000 TL olan Gemi Makineleri Simülasyon sistemi kuruldu.

13.02.2020 987

12 Şubat Çarşamba günü saat 13.30'da gerçekleştirilen açılış programına Vali Çeber'in yanısıra; Çayeli Kaymakamı Mehmet Öztürk, Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Rize Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, Rize Liman Başkanı Uğur Uzunoğlu,  RTEÜ Genel Sekreteri  Adnan Er, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Sarı,  Büyükköy Belediye Başkanı Hamza Saruhan, Madenli Belediye Başkan Vekili Canan Çalışkan, TEDAŞ Strateji Geliştirme Daire Başkanı Abdülkadir Balık,  TEDAŞ Mevzuat ve Standart Geliştirme Müdürü Kutalmış Bahadır Çortay , TEDAŞ Genel Müdürlüğü Şeflerinden Ensar Kılıç, ELTEMTEK  İş Geliştirme Şefi Mesut Sertaç Malkoç, Rize Özel İdare Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Sarı, Çayeli Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Şahin, Çayeli Emniyet Müdürü  Adnan Çarıkçı, Rize Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Kemal Karaca,  daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Rize Valisi Kemal Çeber  Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına, TEDAŞ  Genel Müdürlüğüne  ve ELTEMTEK firmasına teşekkür  ederek; devlet, özel sektör, vatandaş işbirliği ile ortaklaşa yürütülen projelerin eğitim faaliyetleri için son derece önemli   olduğunu söyledi. Çayeli Denizcilik lisesine dördüncü defa geldiğini; her gelişinde önemli  hibe projelerinin  açılışını yaptığını söyledi. Bu projeler sonunda eğitim-öğretim alanında nitelikli öğrencilerin yetişmesiyle denizcilik sektörünün yetişmiş insan kaynağının oluşmasına katkı sağlanacağını ifade etti.

13-02-202013-02-202013-02-202013-02-202013-02-202013-02-202013-02-202004-02-202013-02-202004-02-2020