Rehberlik Anlayışımız

12.10.2023 39

Sevgili Öğrenciler,

Psikolojik danışma ve rehberlik hizmetleri, okulumuzda verilen eğitimin ayrılmaz ve bütünleyici bir parçasıdır. Psikolojik danışma ve rehberlik hizmetleriyle; öğrencinin kendini tanıması, çevrede kendine açık olan fırsatları öğrenmesi, gizilgüçlerini geliştirmesi, çevresine uyum sağlaması, kısaca, kendini gerçekleştirmesi amaçlanmaktadır. Psikolojik danışma ve rehberlik hizmetleri aşağıdaki ilkeler çerçevesinde yürütülür;

• Hizmetler, her öğrencinin gelişimsel gereksinmeleri dikkate alınarak, kapsamlı ve programlı bir şekilde sunulur.
  • Her öğrenci değerlidir ve saygı görür.
  • Öğrenciye güven duyulur, her öğrenci seçenekler içinden kendine uygununu seçebilir ve karar verebilir.
  • Hizmetlerin bireysel boyutunda gizlilik esastır.
  • Bireysel farklılıklara saygı duyulur ve kabul edilir.
  • Hizmetlerde süreklilik esastır. Bu çerçevede her öğrenci için bir dosya oluşturulur ve gelişimi bir süreç çerçevesinde izlenir.
  • Hizmetlerin özünde bireyi tüm yönleriyle geliştirme ve sorunları önleme vardır.
  • Hizmetler; öğrenci, veli, psikolojik danışman, öğretmen ve yöneticilerin işbirliği ile yürütülür.
  • Hizmetlerde bilimsel yöntem ve teknikler kullanılır.

Psikolojik danışma ve rehberlik servisince öğrencilerimize, aşağıdaki hizmet alanlarında yardım ve destek olunmaktadır.

Eğitsel Rehberlik Hizmetleri

• Etkili ders çalışma yöntemleri
  • Zamanı iyi kullanma yöntemleri
  • Başarı-başarısızlık nedenleri
  • Motivasyonu destekleme, kendi performansını görebilme ve değerlendirebilme
  • Sınıf geçme ve disiplin yönetmelikleriyle ilgili bilgi edinme
  • Oryantasyon-uyum sağlama

Mesleki Rehberlik Hizmetleri

• İlgi ve yetenek alanlarını fark etme
  • Ders seçimi
  • Meslekleri tanıma
  • Mesleklerin hangi ilgi ve yetenek alanlarını kapsadığını öğrenme
  • Üniversiteler ve yükseköğretim programları hakkında bilgi edinme
  • ÖSS ve diğer sınav sistemleri hakkında bilgi edinme
  • Yükseköğretim programı tercihleri, kariyer gelişimi

Bireysel Rehberlik Hizmetleri:

• Kendini tanıma,
  • Arkadaş ilişkileri,
  • Aile ilişkileri,
  • İletişim becerileri,
  • Karar verme,
  • Problem çözme becerileri

Bu ve buna benzer sorunlarınız için rehberlik servisine başvurabilirsiniz. Sizi seviyor ve size değer veriyoruz.