Rehberlik Servisinden Hangi Konularda Yardım Alabilirim

Rehberlik Servisinden Hangi Konularda Yardım Alabilirim?

12.10.2023 41

Rehberlik servisi öğrencilerin kendini tanıması, ilgi ve yeteneklerini fark etmesi, okula uyum sağlaması ve çevresindeki imkanlardan yararlanması konusunda yardımcı olur ve bilgi verir.

Öğrenciye öğrenme yöntemleri hakkında bilgi verir ve kendi öğrenme alışkanlığını fark etmesini sağlar.

Verimli ders çalışma yöntemlerini öğretir ve öğrenciyle birlikte ders çalışma programı hazırlar.

Öğrencilere başarı ve motivasyon, sınav kaygısı ve baş etme yolları, üst öğrenim kurumlarına giriş ve eğitim olanakları hakkında bilgi verir..

Arkadaşlık kurma, etkili iletişim, karar verme, hayır deme becerisi (fiziksel, psikolojik ve sosyal olarak kendini koruma ve savunma) vb. konularda grup rehberliği, grupla psikolojik danışma yapar.

İhtiyaç duyulan konularda ( korkular, kaygılar çatışmalar..) bireysel danışma yapar. Öğrencilere içinde bulundukları gelişim dönemleri hakkında bilgi verir.

Kendinizi geliştirmek, gerçekleştirmek ve ihtiyaç duyduğunuz konularda, ihtiyaç duyduğunuz anda görüşmek için rehberlik servisine başvurabilirsiniz.