e-twinning projelerimiz

Okulumuzun yürüttüğü e-twinning projeleri

06.05.2022 331

Bu proje, farklı ana dilleri, normları ve kültürleri olan konuşmacılar arasında fikirleri ifade etmeyi ve İngilizce iletişim kurmayı amaçlamıştır. Proje sınıfı öğrencilerimiz ve Polonyalı 10 öğrencinin katılımıyla yaklaşık 4 hafta boyunca 6-8 saat İngilizce Canlı Zoom dersleri gerçekleştirdik. Her hafta farklı konulardan konuşarak İngilizce konuşma becerimizi ilerletmeye çalıştık.

Bu projedeki, öğrencilerin farklı kültürel ve dilsel geçmişlerden gelen insanlarla kendiliğinden iletişim kurma becerileri kazanmasına ve standartlaştırılmış İngilizce normlarının edinilmesinden ziyade, dünya çapındaki kültürel normların iletilmesine odaklandık.İngilizce öğrenen herkesin diğerlerinin yapabileceği kadar iletişim kurduğunu göstermek istedik. Anadili İngilizce olmayanlar için standartlaştırılmış İngiliz dili ve normlarından kaçarak, farklı milletlerin kültür ve dillerinin, İngilizce üzerindeki etkisinin bir hataya sebep olmadığını, aksine bir ihtiyaç olduğunu göstermek istedik. Lingua Franca olarak bilinen İngilizce terimi, ana dili İngilizce olmayanlar, farklı birinci dilleri, normları ve kültürleri olan konuşmacılar arasında fikirleri ifade etmenin ve İngilizce iletişim kurmanın bir yolu olarak açıklanmaktadır. Bu da projemize ve İngilizce eğitimimize ilham kaynağı olmuştur.

Bu projedeki amaçlarımız,

●farklı kültürel ve dilsel geçmişlerden gelen insanlarla iletişimde öğrencilerin uyum becerilerini geliştirmek

●diğer kültürler, kimlikler ve normlar hakkında bilgi edinmek

●konuşmacının kendi kimliğini ve dayanışmasını teşvik etmek