Gemi Makineleri İşletme Dalı

Gemi Makineleri İşletme Dalı

Makine Zabitliği dalında eğitim alanlar, yeterlik sınavında başarılı olmak şartıyla gemilerde "makine zabiti" olarak çalışabilirler. Gemi Makine Zabitliği Dalında; ana makine operasyonu, gemi yardımcı makineleri operasyonu, elektrik operasyonu, gemilerde bakım, imalat ve gemi personel güvenliği işlemlerini kendi başına yürütebilecek makine zabitlerini yetiştiriyoruz.

07.11.2019 1769

Makine Zabitliği dalı öğrencilerimiz 12. sınıfta İşletmede Beceri Eğitimi dersi için Haftanın 3 günü çeşitli işletmelerde eğitim almaktadır. Bölgenin önde gelen işletmelerinde çalışan öğrencilerimiz motor tamiri, kaynak yapımı, torna makinesi kullanımı gibi becerilerde kendini geliştirmektedir. Bu eğitimler sonunda hem denizde hemde karada iş fırsatları yakalamaktadır. Öğrencilerimiz Çayeli ve Rize Sanayi sitesindeki işletmelerde yaz stajı yapabildiği gibi ISUZU, Volkswagen, Ford, Renault, OPEL gibi firmaların yetkili servislerinde de eğitim alabilmektedir.

Okulumuzun eğitim izinlerine http://cayelidenizcilik.meb.k12.tr/icerikler/egitim-izinlerimiz_8101358.html adresinden ulaşabilirsiniz.

Mezun olan öğrencilerimizin yetkilerini tam olarak kullanabilmeleri için 6 ay açık deniz stajı yapma mecburiyetleri vardır.