İlkelerimiz

12.10.2023 38

• Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri, insana ve onun kendisine ilişkin konularda karar verme hakkına saygı ilkesine dayanır.

• Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri, tüm öğrencilere açıktır.

• Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinde süreklilik ve gizlilik esastır.

• Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinden yararlanmada gönüllülük esastır.

• Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri eğitimin ayrılmaz ve tamamlayıcı bir yanını oluşturur.

• Rehberlik hizmetleri bireye yöneliktir.

• Rehberlik hizmetlerinde bireyi birçok yönü ile tanımak ve bireyin güçlü yönlerini açığa çıkarmak esastır.

• Öğrenci ile ilgili tüm personelin anlayış ve işbirliği içinde olması gereklidir.

• Rehberlik uygulamaları okulun amaç ve ihtiyaçlarına yönelik olmalıdır.

• Rehberliğin temelinde demokratik ve insancıl bir anlayış vardır.

• Rehberlik anlayışı her türlü çalışması ile öğrenciyi merkez alan bir eğitim sistemini öngörür.

• Rehberlik hizmetleri planlı, programlı, örgütlenmiş bir biçimde ve profesyonel bir düzeyde sunulmalıdır.